Cum pot obtine o analiza de risc la securitatea fizica in 3 pasi simpli?

1. Completeaza formularul

Trebuie sa completezi formularul pentru ca noi sa intelegem ce trebuie evaluat, dureaza aproximativ un minut.

2. Selecteaza oferta

Odata postata cererea, evaluatorii vor posta ofertele lor. Trebuie doar sa analizezi si selectezi oferta de la evaluatorul care ti se potriveste.

3. Predarea evaluarii

Evaluatorul selectat va primi datele tale de contact si va stabili impreuna cu tine data de predare a evaluarii si modalitatea de plata.

 
 

Chiar daca au existat numeroase amanari ale implementarii obligativitatii acestei masuri, in prezent toate societatile comerciale care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei trebuie sa isi realizeze analiza de risc la securitate fizica.

Termenul a fost amanat pana la data de 1 iulie a acestui an. Daca initial aceasta analiza de risc la securitate fizica era obligatorie numai pentru societatile infiintate dupa data de 12 iunie 2012, in prezent obligativitatea realizarii acestei analize face referire la toate firmele care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei.

In randurile urmatoare vom incerca sa raspundem la cateva intrebari frecvente legate de acest aspect:

Cine poate sa realizeze evaluarea de risc la securitate fizica?

Pentru a identifica si a trata orice vulnerabilitate de securitate fizica trebuie sa se realizeze analiza de risc. Firmele care au nevoie de o asemenea analiza pot sa apeleze specialisti autorizati in domeniu, fie persoane fizice, fie persoane juridice, care detin cunostintele si competentele corespunzatoare.

Ce presupune intregul proces de analiza de risc la securitate fizica?

Odata identificata persoana care va realiza aceasta analiza, pe care o puteti gasi prin intermediul platformei Evaluari24.ro, trebuie sa stiti care sunt etapele ce trebuie parcurse.

In prima faza, se va stabili o intalnire intre evaluator si administratorul firmei, intalnire care are loc de regula la sediul firmei pentru care este necesara evaluarea. In cadrul acestei intalniri, in conditiile in care partile se inteleg asupra conditiilor, se va semna si contractul in baza caruia se va realiza analiza.

Urmatorul pas este reprezentat de stabilirea ordinii de desfasurare a operatiunilor necesare pentru analiza de risc la securitate fizica a locatiei in cauza. Administratorii societatii vor trebui sa sustina evaluatorul din toate punctele de vedere, punandu-i la dispozitie documentatia necesara pentru a efectua analiza si a realiza si acel raport de evaluare.

Ulterior, se trece la analiza propriu-zisa, la acea evaluare realizata prin recunoasterea si explorarea spatiilor obiectivului/locatiei analizate. In etapele finale, evaluatorul va prezenta administratorului/administratorilor societatii raportul final de evaluare cu privire la riscurile la securitate fizica, alaturi de recomandarile aferente, raport care va fi semnat de catre reprezentantii societatii pentru a confirma luarea la cunostinta a informatiilor prezentate.

Care sunt factorii de influenta care determina pretul final al unei analize de risc la securitate fizica?

Reglementarile legale in vigoare nu specifica o grila anume de tarife dupa care se realizaza analiza de risc la securitate fizica. Pretul este stabilit de evaluator, care va tine cont de o serie de criterii precum:

– suprafata spatiului asupra caruia se efectueaza analiza – evident, intr-un astfel de caz pretul va fi cu atat mai ridicat cu cat si suprafata obiectivului este mai mare;

– complexitatea activitatii desfasurate – si in acest caz pretul creste direct proportional cu complexitatea lucrarii, intrucat exista mult mai multe aspecte ce trebuie analizate si evaluate corespunzator;

– amplasarea obiectivului – este vorba despre zona in care este situat, proximitatea sa fata de diverse alte obiective, precum si de tariful extra adaugat costului total, in cazul in care evaluatorul trebuie sa se deplaseze pe o distanta relativ mare pana la obiectivul analizat.

Cei care doresc sa isi infiinteze o firma trebuie sa se asigure ca au efectuata si aceasta analiza de risc la securitate fizica, altfel risca amenzi de pana la 20.000 RON, conform reglementarilor legale in vigoare. Pentru a identifica specialistul care sa realizeze aceasta analiza, puteti solicita oricand o oferta referitoare la astfel de servicii din cadrul platformei noastre, Evaluari24.ro. Aceasta analiza este obligatorie, conform legii, pentru toate societatile comerciale. Chiar daca pentru unele firme mici si mijlocii poate fi privita ca o cheltuiala, in fapt aceasta analiza reuseste sa identifice si sa trateze cat mai eficient toate riscurile, pentru a creste gradul de siguranta indiferent de tipul de activitate desfasurata.

De ce sa lucrezi cu Evaluari24.ro?

Cere oferte gratuit

Vrei să obţii oferte multiple de la peste 500 de evaluatori, fără să te chinui să cauţi de unul singur? Atunci contactează-ne! Nu te costă nimic!

Solicita oferte!

Evaluatori în toată ţara

Majoritatea evaluatorilor din mediul online din România lucrează cu noi. Peste 500 de evaluatori îşi depun ofertele pe platforma noastră. Suntem cea mai mare platfoma din Romania!

Solicita oferte!

Ofertare rapidă

Ai nevoie de o evaluare urgentă? Nici o problema! Îţi găsim un evaluator chiar şi în 24 de minute! Contactează-ne, iar noi ne ocupăm de restul.

Completeaza formularul!

Garantii Multiple

Evaluatorii inscrisi in platforma ofera garantii multiple pentru serviciile prestate. Analizeaza si selecteaza evaluatorii care iti ofera cele mai bune garantii si beneficii!

Completeaza formularul!