Cum poti obtine o evaluare ANEVAR in 3 pasi simpli?

1. Completeaza formularul

Trebuie sa completezi formularul pentru ca noi sa intelegem ce trebuie evaluat, dureaza aproximativ un minut.

2. Selecteaza oferta

Odata postata cererea, evaluatorii vor posta ofertele lor. Trebuie doar sa analizezi si selectezi oferta de la evaluatorul care ti se potriveste.

3. Predarea evaluarii

Evaluatorul selectat va primi datele tale de contact si va stabili impreuna cu tine data de predare a evaluarii si modalitatea de plata.

 
 

Evaluarea activelor din patrimoniul institutiilor publice

este OBLIGATORIE o data la 3 ani!

 

Activitatea de evaluare a patrimoniului institutiilor publice este reglementata de OMFP 3471/2008 – Norme privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe corporale din patrimoniul instituţiilor publice – actualizat 2015, stabileste principalele aspecte ale procedurii de evaluare a activelor.

La Art. 11 din OMFP 3471/2008

(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2008, activele fixe corporale de natura construcţiilor şi terenurilor aflate în patrimoniul instituţiilor publice vor fi reevaluate cel puţin o dată la 3 ani de o comisie numită de conducătorul instituţiei publice sau de evaluatori autorizaţi conform reglementărilor legale în vigoare, rezultatele reevaluării urmând a fi înregistrate în contabilitate până la finele anului în care s-a efectuat reevaluarea.

Cele mai mari trei beneficii recunoscute de catre reprezentantii institutiilor publice:

  1. Cel mai mare beneficiu il reprezinta evitarea primirii unei masuri din partea auditorilor Curtii de Conturi prin indeplinirea prevederilor Art. 11 din OMFP 3471/2008. Printre cele mai intalnite masuri ale auditorilor Curtii de Conturi sunt cele legate de inventarierea si evaluarea patrimoniului.
  2. Imaginea fidela in contabilitate a realitatii din teren. Raportul de evaluare cuprinde inventarierea tuturor activelor supuse evaluarii, precum si un capitol cu descrierea si prezentarea starii activelor supuse evaluarii. Concluzia raportului de evaluare prezinta valoarea activelor la starea si stadiul actual.
  3. Posibilitatea de actualizare in Monitorul Oficial a valorii de inventar a imobilelor aflate în domeniul public al statului.

Cine poate efectua raportul de evaluare?

Evaluarea activelor fixe corporale de natura construcţiilor şi terenurilor aflate în patrimoniul instituţiilor poate fi realizată numai de către evaluatori autorizaţi având specializarea evaluarea proprietăţii imobiliare (EPI) sau de către un membru corporativ, caz în care raportul trebuie întocmit de unul sau mai mulţi evaluatori având specializarea EPI.

De ce sa lucrezi cu Evaluari24.ro?

Cere oferte gratuit

Vrei să obţii oferte multiple de la peste 500 de evaluatori, fără să te chinui să cauţi de unul singur? Atunci contactează-ne! Nu te costă nimic!

Solicita oferte!

Evaluatori în toată ţara

Majoritatea evaluatorilor din mediul online din România lucrează cu noi. Peste 500 de evaluatori îşi depun ofertele pe platforma noastră. Suntem cea mai mare platfoma din Romania!

Solicita oferte!

Ofertare rapidă

Ai nevoie de o evaluare urgentă? Nici o problema! Îţi găsim un evaluator chiar şi în 24 de minute! Contactează-ne, iar noi ne ocupăm de restul.

Completeaza formularul!

Garantii Multiple

Evaluatorii inscrisi in platforma ofera garantii multiple pentru serviciile prestate. Analizeaza si selecteaza evaluatorii care iti ofera cele mai bune garantii si beneficii!

Completeaza formularul!