Cum poti obtine o evaluare ANEVAR in 3 pasi simpli?

1. Completeaza formularul

Trebuie sa completezi formularul pentru ca noi sa intelegem ce trebuie evaluat, dureaza aproximativ un minut.

2. Selecteaza oferta

Odata postata cererea, evaluatorii vor posta ofertele lor. Trebuie doar sa analizezi si selectezi oferta de la evaluatorul care ti se potriveste.

3. Predarea evaluarii

Evaluatorul selectat va primi datele tale de contact si va stabili impreuna cu tine data de predare a evaluarii si modalitatea de plata.

 
 

Expertul evaluator cunoscut in termenul popular, evaluatorul autorizat cunoscut in termenul legislativ este cel care poseda atat experienta, cat si competentele necesare pentru a pune in practica tehnici legale diverse, specifice efectuarii unei evaluari care sa respecte Standardele de evaluare a bunurilor precum si Codul Deontologic al Profesiei de Evaluator.

Pentru a exprima o valoare este necesar inainte de toate ca aceasta sa fie evaluata, sa parcurga procesul de evaluare. Potrivit pentru a efectua procesul specific este evaluatorul, membru ANEVAR – Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania. Ulterior analizei, acesta poate oferi un raport cu privire la valoarea imobilului sub atentie, calitatea, utilitatea proprietatii respective. Doar o persoana impartiala poate oferi o concluzie obiectiva.

Evaluatorul ANEVAR – rolul sau in procesul de evaluare

Pentru a realiza o analiza corespunzatoare asupra valorii unui spatiu, evaluatorul trebuie sa aiba doua calitati –  cunostinte de specialitate si experienta. Respectiva analiza trebuie sa fie sustinuta de acesta conform Standardelor de evaluare a bunurilor.

Exista un cod etic al asociatiei ANEVAR pe care trebuie sa il adopte si sa il respecte expertii evaluatori. De altfel, reprezinta un suport esential in ceea ce priveste pregatirea profesionala a membrilor asociatiei atat Standardele de evaluare a bunurilor, cat si Codul Deontologic al Profesiei de Evaluator. Acesta este in acelasi timp si o baza pentru acestia intrucat tinand cont de el realizeaza rapoarte de evaluare in conformitate cu practica internationala recunoscuta si preferata.

Un evaluator expert are in vedere utilizarea de programe de instruire in decursul carierei sale, in vederea perfectionarii profesionale. Cel putin asa ar trebui sa fie si asa incurajeaza si IVS.

Ceea ce putini stiu cand solicita serviciile unui evaluator este ca acesta are obligatia de a se perfectiona profesional si se impune efectuarea a 20 de ore in fiecare an pentru pregatire. Acest aspect este valabil indiferent care ar fi numarul specializarilor expertului evaluator.

Daca interesul este de a evalua un spatiu, spre exemplu a unuia imobiliar, este necesar ajutorul unui evaluator autorizat in proprietari de acest tip, respectiv care se ocupa cu o disciplina economica adecvata, pe care o poate asocia cu raportarea evaluarilor.

Intra in responsabilitatea evaluatorului sa creeze rapoarte de evaluare indiferent ca proprietatea in discutie este un apartament sau o casa, o cladire industriala, civila ori o alta constructie speciale.

Calitatea de evaluator se poate justifica prin legitimatia si parafa specifica, vizata pentru anul in curs. Stam la dispozitia celor care necesita servicii de evaluare ANEVAR oferind concluzii reale, ce integreaza rapoarte si rezultate atent analizate.

Evaluatorul trebuie sa inteleaga si sa foloseasca responsabil terminologia specifica, iar cel care citeste rapoartele, care este interesat de achizitionarea imobilului, trebuie de asemenea sa fie in tema cu ceea ce reprezinta aceasta.

Specialistul are in vedere o metodologie specifica in ceea ce priveste procesul de evaluare, pe care neaparat trebuie sa o aplice in conformitate. Practicile trebuie sa fie in raport cu standardele internationale consacrate, fara a include nici un interes personal, dar si care sa realizeze analize elocvente, ce nu prezinta erori, respectiv care au in vedere diversele aspecte ce concluzioneaza evaluarea, ajutand la o asimilare potrivita a acesteia.

Daca nevoile tale vizeaza serviciile unui evaluator ANEVAR, iti punem la dispozitie ajutorul potrivit. Gasesti in sectiunea de servicii de pe site-ul nostru Evaluari24.ro raspunsul de care ai nevoie, respectiv si increderea neintrerupta pentru o colaborare de durata. Ne recomanda onestitatea si standardele dupa care ne ghidam vizavi de prestarea acestor servicii, asigurandu-ne ca activitatile pe care le desfasuram nu prejudiciaza, ci dimpotriva – ajuta publicul.

De ce sa lucrezi cu Evaluari24.ro?

Cere oferte gratuit

Vrei să obţii oferte multiple de la peste 500 de evaluatori, fără să te chinui să cauţi de unul singur? Atunci contactează-ne! Nu te costă nimic!

Solicita oferte!

Evaluatori în toată ţara

Majoritatea evaluatorilor din mediul online din România lucrează cu noi. Peste 500 de evaluatori îşi depun ofertele pe platforma noastră. Suntem cea mai mare platfoma din Romania!

Solicita oferte!

Ofertare rapidă

Ai nevoie de o evaluare urgentă? Nici o problema! Îţi găsim un evaluator chiar şi în 24 de minute! Contactează-ne, iar noi ne ocupăm de restul.

Completeaza formularul!

Garantii Multiple

Evaluatorii inscrisi in platforma ofera garantii multiple pentru serviciile prestate. Analizeaza si selecteaza evaluatorii care iti ofera cele mai bune garantii si beneficii!

Completeaza formularul!