Cum poti obtine o evaluare ANEVAR in 3 pasi simpli?

1. Completeaza formularul

Trebuie sa completezi formularul pentru ca noi sa intelegem ce trebuie evaluat, dureaza aproximativ un minut.

2. Selecteaza oferta

Odata postata cererea, evaluatorii vor posta ofertele lor. Trebuie doar sa analizezi si selectezi oferta de la evaluatorul care ti se potriveste.

3. Predarea evaluarii

Evaluatorul selectat va primi datele tale de contact si va stabili impreuna cu tine data de predare a evaluarii si modalitatea de plata.

 
 

Cazurile in care poti avea nevoie de serviciile unui evaluator imobiliar pot fi dintre cele mai diverse. Poate vei dori sa te asiguri ca imobilul pe care urmeaza sa il cumperi are stabilit un pret de vanzare corect, poate ca vrei sa contractezi un credit imobiliar pentru care vei garanta cu un apartament sau o casa ori vei dori o evaluare pentru a stabili corespunzator valoarea impozitului pe care il vei avea de achitat pentru un anumit imobil.

Oricat de diverse ar fi situatiile, va trebui sa te asiguri ca persoana pe care o alegi pentru a face evaluarea este una care iti poate oferi rezultatele asteptate la costuri rezonabile.

Lista reperelor pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand trebuie sa alegi un evaluator imobiliar poate sa te puna oarecum in incurcatura. Iata care elemente conteaza in acest caz:

– Experienta;

– Competentele si cunostintele;

– Compatibilitatea evaluatorului cu tipul de evaluare necesar;

– Calitatea de membru ANEVAR si autorizarea aceleiasi Asociatii;

– Tariful solicitat pentru realizarea evaluarii;

– Termenul de predare propus pentru oferirea raportului de evaluare.

Cum ar putea o persoana care nu a avut prea multe tangente cu acest domeniu sa faca o apreciere justa din toate aceste puncte de vedere, pentru a alege evaluatorul imobiliar potrivit pentru a duce la bun sfarsit misiunea solicitata? In randurile urmatoare iti vom oferi cateva explicatii in acest sens.

Experienta detinuta de un anume evaluator constituie un factor principal de selectie. Desi exista si persoane care nu activeaza de foarte mult timp in domeniu insa detin cunostintele si competentele necesare pentru a putea face evaluari imobiliare ca la carte, este recomandat sa alegi o persoana care detine ceva mai multa experienta cu acest domeniu. De-a lungul timpului, toate cazurile si situatiile cu care s-a confruntat isi spun cuvantul si cu siguranta vei gasi solutii mai eficiente si avantajoase daca vei alege un evaluator autorizat experimentat.

Competentele si cunostintele pe care trebuie sa le detina un evaluator imobiliar sunt destul de vaste. Acesta trebuie sa detina cunostinte legate de multiple domenii, precum arhitectura, inginerie, constructii, cadastru si topografie, printre altele. De asemenea, evaluatorul trebuie sa cunoasca foarte bine tipul de proprietate pentru care trebuie sa realizeze evaluarea, precum si detalii despre zona in care este amplasata. In situatiile in care nu detine inca toate aceste cunostinte, este indicat sa se aleaga o alta persoana.

Evaluatorul ales va trebui sa fie si compatibil cu tipul de evaluare de care ai nevoie. Desi exista persoane care sunt specializate pe multiple tipuri de evaluari, de regula vei gasi doar evaluatori autorizati pentru efectuarea de evaluari pentru bunuri mobile, pentru imobile, pentru evaluari de intreprinderi, etc.

Calitatea de membru ANEVAR este de asemenea importanta. Va fi nevoie sa te asiguri ca evaluatorul ales are aceasta autorizare, solicitandu-i prezentarea legitimatiei aferente.

Pretul este la randul sau important. Serviciile oferite trebuie sa prezinte tarife corecte, intrucat un pret mai mic poate atrage ulterior costuri suplimentare datorita calitatii precare a serviciilor prestate, in timp ce un pret prea mare solicitat pentru o evaluare nu se justifica de fiecare data.

Nu in ultimul rand, timpul de predare al raportului final de evaluare este un alt factor care conteaza la alegerea evaluatorului potrivit. Astfel de persoane sunt intr-adevar destul de ocupate si solicitate, iar efectuarea unei evaluari implica destul de mult timp. De regula, nu este recomandat sa alegi un evaluator care promite ca poate realiza lucrarea intr-un termen mai scurt de 3 zile, intrucat evaluarile imobiliare prezinta un grad de complexitate ridicat care nu dovedeste altceva decat ca evaluarea va fi tratata superficial si serviciile vor fi prestate fara suficienta atentie la toate detaliile.

Cu aceste criterii in minte, oricine poate sa se asigure ca evaluatorul pe care il alege este cel potrivit, care va putea duce la bun sfarsit misiunea propusa. Pentru a selecta un evaluator puteti sa solicitati o oferta si din cadrul platformei noastre – www.evaluari24.ro.

De ce sa lucrezi cu Evaluari24.ro?

Cere oferte gratuit

Vrei să obţii oferte multiple de la peste 500 de evaluatori, fără să te chinui să cauţi de unul singur? Atunci contactează-ne! Nu te costă nimic!

Solicita oferte!

Evaluatori în toată ţara

Majoritatea evaluatorilor din mediul online din România lucrează cu noi. Peste 500 de evaluatori îşi depun ofertele pe platforma noastră. Suntem cea mai mare platfoma din Romania!

Solicita oferte!

Ofertare rapidă

Ai nevoie de o evaluare urgentă? Nici o problema! Îţi găsim un evaluator chiar şi în 24 de minute! Contactează-ne, iar noi ne ocupăm de restul.

Completeaza formularul!

Garantii Multiple

Evaluatorii inscrisi in platforma ofera garantii multiple pentru serviciile prestate. Analizeaza si selecteaza evaluatorii care iti ofera cele mai bune garantii si beneficii!

Completeaza formularul!