Te grabesti?

Suna-ne la 0743.870.073
sau
Lasa-ne numarul de telefon si te contactam noi

Va rugam introduceti un numar valid
Inchide

Multumim, te vom suna in curand...

 • Ai nevoie de o evaluare?

  Evaluam imobile, bunuri mobile si societati comerciale in toata tara, la cele mai bune preturi.

Cladire nerezidentiala - proprietar persoana fizica

Conform Codului fiscal - Art. 458 - Calculul pentru impozitarea cladirilor nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice:

 1. Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2 - 1,3% asupra valorii care poate fi:
  1. Valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani anteriori anului de referință, depus la organul fiscal local până la primul termen de plată din anul de referință;
  2. Valoarea finală a lucrărilor de construcții, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii 5 ani anteriori anului de referință;
  3. Valoarea clădirilor care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani anteriori anului de referință.
 2. Cota impozitului pe clădiri se stabilește prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului București, această atribuție revine Consiliului General al Municipiului București.
 3. Pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, utilizate pentru activități din domeniul agricol, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0,4% asupra valorii impozabile a clădirii.
 4. În cazul în care valoarea clădirii nu poate fi calculată conform prevederilor alin. (1), impozitul se calculează prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii impozabile determinate conform art. 457.

Stiai ca ...

Daca o persoana fizica detine in proprietate o cladire nerezidentiala, achizitionata sau construita de peste 5 ani, modul de determinare al impozitului este cel prin intocmirea unui raport de evaluare pentru impozitare, fie prin aplicarea cotei marite de 2% asupra valorii impozabile determinate conform art. 457. De regula impozitul rezultat prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii impozabile determinate conform articolului anterior de cod fiscal este cu mult mai mare fata de impozitul rezultat prin aplicarea unei cote cuprinse in intervalul 0,2-1,3% asupra valorii impozabile rezultate in urma unui raport de evaluare pentru impozitare intocmit de catre un evaluator autorizat membru ANEVAR.

Te afli in aceasta situatie?

Solicita acum un raport de evaluare pentru impozitare pentru a avea un impozit redus.

Ai nevoie de o evaluare ANEVAR?

Suntem aici sa te ajutam!